Telapari Oy on saanut alkunsa Vilppulassa elokuussa 1997, kun kaksi kaverusta perusti yhtiön tehdäkseen sivutöitä vakituisen työnsä ohella. Heillä oli mittava kokemus erilaisista töistä maarakennuksen ja metsäkoneiden parissa.

Ensimmäisinä vuosina työt yhtiössä olivat lähinnä kuljettajapalvelua ja louhintatöitä, mutta vuodesta 2000 lähtien työt laajenivat vesirakennukseen ja vesistön hoitotöihin. Silloin ensimmäisenä hankintalistallemme kuului ruotsalaista valmistetta oleva kelluva tela-alustainen työkone lähinnä vesikasvien niittoa varten, mutta heti aloimmekin jo valmistaa siihen lisälaitteita ruoppausta ja railon sahausta varten.

2002 mukaan tulivat ruuvipaalut joita on asennettu mittavat määrät eri puolelle Suomea Helsingistä Ranualle ja Kesälahdelta Poriin. Yhtiömies jäi pois vuonna 2003, Antti Takala jatkoi yksin ja samalla konekanta ja asiakaskunta kasvoivat. Vuonna 2006 muutto Ylöjärvelle lisäsi työtilaisuuksia ja asiakkaita rakennusliikkeistä Tampereen seudulla ja 2009 – 2012 tehtiin pohjatöitä rivi- kerros ja omakotitaloille. 2013 vuodesta lähtien maanrakennustyöt ovat keskittyneet lähinnä saneerauskohteisiin, joissa on tehty purku- ja kaivutöitä ulkona ja sisällä.

Telapari Oy: lle on vuosien aikana kehittynyt pitkäaikaisia asiakassuhteita. joille tulee tehtyä pääasiassa erilaisia töitä maa ja vesirakennuksen alalla. Telapari Oy: lle on muodostunut paljon erikoisosaamista vesistöön asennettavien kaapeleiden ja putkien asennuksesta sekä ruuvipaaluista ja niiden asentamisesta pystymme toteuttamaan erikoisemmatkin toimeksiannot.

Telapari Oy: llä on vuodesta 2014 lähtien ollut AAA ja Suomen vahvimmat sertifikaatit. Tänä päivänä Telapari Oy tekee ympäri vuoden hyvin monipuolisia töitä ja yhtiö on tunnettu osaamisesta, laadusta ja aikatauluissa pysymisestä, emmekä ota toimeksiantoa mitä emme ehdi suorittaa sovitusti.